Yoga

Yoga för livet

Yogan som erbjuds av Ayurveda & Balance är inriktad på att stärka kroppen för att förebygga skador och lindra spänningar som kan begränsa oss. Genom att vara närvarande och medveten i övningarna strävar man efter att hitta sin inre kraft och potential. Varje yogaklass är unik och noggrant guidad, där du kommer att genomföra olika yogapositioner, andningsövningar och djupavslappning. Genom ayuryoga kan du hitta balans och välbefinnande. Välkommen att delta på mina yogaklasser under bar himmel i Karlshamn – oavsett om du är nybörjare eller van yogi.

”Återställ balansen och stärk kroppen med Ayurveda & Balance Yoga”

Ayuryoga är en fysisk yogaform med inslag av ayurveda. Den ger oss en karta att följa för att hitta balans mellan sinne, själ och kropp. Yogaformen innebär mjuka fysiska rörelser i kombination med andningsövningar och meditation.

Genom regelbunden praktik får du en stark och smidig kropp – och ett avstressat inre lugn och harmoniskt sinne. Du får också höjd kroppsmedvetenhet, ökat fokus och ökad koncentrationsförmåga.

Ayuryoga är en relativt ny gren under hathayoga och är utformad av Wivi-Anne Nyberg på Helhetsakademin i Helsingborg. Den tar tillvara ayurvedans uråldriga kunskap, för att leda till ett liv med hälsa, välmående och i samklang med naturen.

Min intention med yogaklassen är att leda utifrån hjärtat och att du ska få en helhetsupplevelse för både kropp och själ. Att göra yogapositionerna utifrån sin egen förmåga och lyssna på kroppens signaler. Uppnå djup avslappning och sinnesfrid.

På min Instagram och Facebook ser du aktuella klasser

Ayuryoga – livets förening

Yoga hos Ayurveda & Balance i Karlshamn, Ayuryoga under bar himmel

Yoga är mer än bara en träningsform – det är en hel livsstil som kan ge många fördelar. Forskning har visat på flera positiva effekter av att praktisera yoga regelbundet. Utöver att bidra till fysisk hälsa, har yoga även visat sig förbättra det psykiska välbefinnandet, sömnen och minska stressnivåerna. Läs gärna mer här Yogans hälsoeffekter, vad säger forskningen.

Stress är en vanlig del av det moderna livet, och det kan ha negativa effekter på kroppen, inklusive spänningar, nedsatt immunförsvar och dåligt näringsupptag. Genom att praktisera yoga kan man lära sig att hantera och minska stressen. Yoga kombinerar rörelser med en medveten och djup andning, vilket kan skapa en känsla av lugn och främja återhämtning.

Yoga är inte bara en fysisk träningsform, utan också en förening av kropp och själ. Det kan hjälpa till att minska spänningar i kroppen, förbättra smidighet och styrka, samt lindra problem som nack- och ryggvärk. Dess symmetriska natur kan också motverka obalanser och stelhet som kan uppstå genom andra typer av träning.

Yogan består av olika grenar och stilar, som Ashtangayoga, hathayoga, kundaliniyoga, Yinyoga mm. Yoga handlar om att förena kropp och själ, och syftar till att skapa inre ro, minska stress och frigöra spänningar. Det hjälper till att lugna sinnet, bygga upp styrka och stabilitet i kroppen samt öka koncentrationen genom asanas (yogapositioner), pranayama (andningstekniker) och meditation.

Genom att praktisera yoga kan man träna tålamod, bli mer lyhörd för sig själv och andra, samt bygga upp en känsla av inre trygghet. Asanas sträcker och stärker kroppen samtidigt som de bevarar elasticiteten i bindväven. Pranayama stärker de mentala musklerna och ökar cirkulationen genom att hjälpa kroppen att slappna av och rensa ut slaggprodukter. Meditation hjälper till att stilla tankarna och främjar inre lugn.

Sammanfattningsvis kan yoga erbjuda en mängd hälsofördelar och vara en värdefull livsstil för att hantera stress, främja fysisk hälsa.