Hjälper dig att hitta balansen

Vi vill alla må bra och att njuta av livet, oavsett var och hur vi lever. Bakom Ayrurveda & Balance står jag, Ann-Sofi Ingemansson. Jag har arbetat större delen av livet med hälsa och jag brinner för varje möte med människor – som jag får vägleda till ökad hälsa. Det ger mig ständigt nya kunskaper och livsenergi.

Från traditionell vård till ayurveda och helhetshälsa

Jag började min hälsobana som sjuksköterska. Kroppen har alltid fascinerat mig och ju mer jag lär mig, desto mer fascinerad blir jag. Varje människa är verkligen unik, både på utsidan och insidan.

Genom yogan fick jag upp ögonen för ayurveda. Det är en fantastisk och logisk visdom för naturlig hälsa, som har hjälpt mig att bli kvitt mina egna obalanser i form av stress och mental ohälsa. Genom att hitta min egen kärna och förstå mina egna behov kunde jag läka. Jag fortsätter ständigt att öka på min kunskap och utvecklar min egen väg till naturlig hållbar hälsa och livsstil.

Hjälper andra till balans i livet

Idag är jag ett stöd för andra som vill hitta och förverkliga sig själva, för att kunna leva i harmoni och balans med långsiktig hälsa. Jag arbetar fortfarande inom vården och har därmed kunskaper inom både traditionell skolmedicin och den integrativa medicinen. Det viktiga för mig är att se individen och orsaken bakom obalansen och symtomen. Detta är även filosofin inom funktionsmedicin.

Mina utbildningar:

  • Leg. sjuksköterska vidareutbildad inom anestesi
  • Ayurvedisk hälsorådgivare 10 steg och terapeut, Ayurvedaskolan i Varberg 2017–2018
  • Abdominal therapi ATP1 och ATP2 2022–2023
  • Yogainstruktör E-RYT 200h Ayuryoga Academy 2019
  • Inka-shamansk medicinhjul Victor Forselius Qero-Medicin 2019–2022
  • Holistisk Life Coach, Svenska Hälsoteamet 2019
  • Aroma Touch Technique 2022

Naturen spelar en stor roll

I dagens samhälle glömmder vi ofta bort att vi är en del av naturen. Vi lever hektiskt och glömmer bort våra behov. Men vi är biologiska varelser och kroppen har en unik förmåga att läka – om vi ger den de rätta förutsättningarna.

Vi behöver ta hand om våra fysiska behov, men även de själsliga behoven. Att leva nära naturen är därför viktigt för mig, för där finner jag kraft, läkning och njutning. Jag älskar möten med andra, men det är i stillheten, i mellanrummen som förändringen sker.

Sökandet efter balans är ett livslångt arbete.
Är du nyfiken på att hitta din balans i livet?