HÄLSOCOACHNING

Vill du få hjälp att hitta balans, optimera din hälsa, kanske nå ett mål och få en hållbar livsstil? Då kan hälsocoachning vara något för dig, som är anpassad efter dina unika behov och förutsättningar.

Målet är att du ska uppnå en helhetshälsa, där både kropp, sinne och själ är i balans. Oavsett om du vill arbeta med din mentala eller fysiska hälsa får du den hjälp du behöver av mig som erfaren hälsocoach.

Hitta ett långsiktigt välmående

”Med hälsosamma val i vardagen har du möjlighet att uppnå den bästa versionen av dig själv”

Hälsocoachning där helheten får plats

Många av oss brottas med stress, fysiska besvär och obalanser. Det är inte alltid lätt att få rätt hjälp inom den traditionella vården, som är bättre på akuta besvär och symtomlindring. Där saknas ofta ett helhetsperspektiv – något som ayurvedans urgamla kunskaper kan hjälpa oss med.

Som utbildad sjuksköterska har jag lång erfarenhet inom den traditionella vården. Jag är även utbildad ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut samt holistisk life coach. Därför kan jag erbjuda dig hälsocoachning med stor kunskap, lång erfarenhet och utifrån olika perspektiv. Jag stödjer dig på din resa mot högre livskvalitet, livsglädje och sinnesfrid.

Ayurveda är en mångtusenårig lära och betyder ’kunskapen om livet’. Enligt ayurveda är våra kroppar perfekt konstruerade och ohälsa uppstår när vi är i obalans. Där hamnar vi när vi gör saker vi inte mår bra av. Därför försöker man inom ayurveda hitta orsaken till obalansen i kroppen genom att lära känna sig själv – och inte bara lindra symtomen.

När du går hälsocoachning hos mig pratar vi om

  • fysiska behov, som kost, motion och sömn
  • mentala behov, som trygghet och inre frid
  • själsliga behov, som glädje, kärlek och självkänsla
  • andliga behov, som förundran, självförverkligande och mål i livet

Så går hälsocoachningen till

  • Innan ditt första besök får du fylla i en hälsoenkät för att jag ska få en bild av dig och var du befinner dig i livet.
  • Vi går igenom dina dagliga vanor, som sömn, kost, arbete, stresshantering, motion, fritid och vad just du vill förändra eller uppnå.
  • Vi lägger upp en individuell plan över vad som behöver förändras och hur det ska integreras i ditt liv.
  • Du får en handlingsplan och konkreta råd att starta med.
  • Livsstilsförändringar tar ofta tid. Uppföljning är lika viktig som första besöket och det kan krävas flera besök för att uppnå mål och långsiktig förändring.

Lär känna dig själv – grunden till allt

Vi är alla unika individer, med olika behov och förutsättningar. Vissa reagerar med oro och stress när de är högt belastade, Andra blir istället aggressiva. Vissa kan äta vad de vill utan att gå upp i vikt, andra behöver hela tiden tänka på vad de äter. Varför är det så?

Självkännedom är första steget till att bygga en god hälsa. När du får ökad kunskap om dig själv och hur du fungerar – det är först då förändring kan ske. När du vet vad du mår bra av, då kan du också skapa ett liv som du mår bra av.

Om du står under läkarvård är det av största vikt för mig att du rådgör med din läkare i första hand. Jag ställer inte några diagnoser eller botar sjukdomar.

Gratis Telefon konsultation

Vill du veta mera eller bli guidad vad som passar just dig. Boka ett gratis samtal så ringer jag upp dig.
BOKA HÄR