Yoga

Själva ordet yoga översätts till förening, förening mellan kropp och själ. Syftet med yoga är att skapa inre ro, minska stress och släppa spänningar i kroppen. Att lugna hjärnan och sinnet, bygga styrka och stabilitet i kroppen och öka din koncentration genom olika rörelser (asanas), andningstekniker (pranayama) och meditation.
Genom yoga övar du upp ditt tålamod och blir mer lyhörd för dig själv och andra och bygger upp din inre trygghet.

Asanas

Yogapositioner för att göra kroppen stark och smidig på samma gång. De sträcker även ut bindväven så att den behåller sin elasticitet. Yogapositionerna är endast en aspekt av en hel livsfilosofi.

Andetaget

Vårt viktigaste och livsnödvändiga redskap. Andetaget renar dig. Andetaget ger dig lugn. Andetaget ger dig kraft. Andetaget vill vi ha så flödande som möjligt i yoga.
“Att återta kontrollen över vårt andetag innebär också att få kontrollen över våra liv då det påverkar varje del av oss; fysiskt, mentalt och andligt.” – Alan Finger
Andningstekniker-pranayama stärker våra mentala muskler och vår förmåga att återhämta oss, samt lär våra fysiska muskler att slappna av och effektivt göra sig av med slaggprodukter. Spänningar och stress reduceras och ger en ökad cirkulation genom högre syreupptag.

Meditation

Stillar våra tankar och bidrar till ett inre lugn. Ursprungligen utfördes yogapositioner för att kroppen skulle stärkas och att vi därmed skulle kunna sitta längre i meditation.
Idag har hjärnforskningen gått framåt med stormsteg och har kunnat bevisa att meditation kan hjälpa dig att minska på negativa och destruktiva tillstånd och i stället få fler positiva, glädjefyllda och fridfulla tillstånd.

Ayuryoga – livets förening

Är en fysisk yogaform med Ayurveda som en delaktigt inslag.Tillsammans ger de oss en karta att följa för att hitta balans mellan sinne, själ och kropp. Mjuka fysiska rörelser i kombination med andningsövningar och meditation. En stark och smidig kropp, höjd kroppsmedvetenhet, ökad fokus och koncentrationsförmåga kombinerat med ett avstressat inre lugn och harmoniskt sinne.

Ayuryoga är en relativt ny gren på Hathayoga-trädet. Den är utformad av Wivi-Anne Nyberg på Helhetsakademin i Helsingborg, som tagit tillvara på Ayurvedans uråldriga kunskap för att leva ett liv i samklang med naturen och bibehålla hälsa och ett högt välmående.

Välkommen att boka tid!
Jag har mottagning med hälsorådgivning/coach-samtal och ger Ayurvediska behandlingar. 

Håller i yoga klasser för både nybörjare som erfarna yogis 

Samverkar även med andra aktörer, kontakta mig så bestämmer vi något som passar dig.

 

 

 

Mobil: 0706-15 50 62
E-post: Annsofi.ingemansson@gmail.com

Adress:
Erik Dahlbergsvägen 30G
37437 Karlshamn
Karta »