Mig

Mitt namn är Ann-Sofi Ingemansson jag erbjuder hälsorådgivning/coachning och Ayurvediska behandlingar.

Erfarenhet

Jag är utbildad sjuksköterska sedan 1993 och har arbetat inom hälso och sjukvård i många år. Jag är även utbildad inom intensivvård och anestesisjukvård och har arbetat på operation som narkossjuksköterska i 25 år. Min drivkraft i mitt yrke har varit möten med människor och att se varje människa med unika behov och en livshistoria.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för hälsa. När jag började yoga fick jag upp ögonen för den både lite krångliga men också så fantastiska och logiska visdomen för naturlig hälsa – Ayurveda. Jag är nu utbildad Ayurvedisk Hälsorådgivare och behandlingsterapeut. Jag har gått min utbildningen på Ayurvedaskolan i Varberg.

Mitt mål och önskan är att genom mina erfarenheter och kunskaper kunna vägleda dig så att du kan lära känna dig själv och dina behov för att nå balans och god hälsa i både kropp, själ och sinne.

Jag har ett stort intresse för näringslära och det som kallas för funktionsmedicin där man inriktar sig på att ta reda på orsaken till ohälsa/sjukdom för att kunna åtgärda det och få ett långsiktigt resultat. Istället för att inrikta sig på att behandla ett symtom som kanske hjälper kortsiktigt men där ohälsa och sjukdom ofta dyker upp igen eller i någon annan skepnad.

Sedan oktober 2018 har jag arbetat i Karlshamns härliga Hälsokraft-butik där det finns så mycket fina naturliga produkter och bred kunskap hos Hälsokraft-teamet.

Jag har också vidare utvecklat mig och gått en utbildning till Life-Coach som handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själv att nå önskat läge. Denna utbildning står Svenska Hälsoteamet för (Holistisk Lifecoach-Grund).

Under hösten/våren 2019 kommer jag att påbörja Ayur-yoga utbildning på Helhetsakademin i Helsingborg denna resa ser jag fram emot med spänning och hoppas kunna dela med mig av till andra i framtiden.

Komplement

Viktigt är att belysa att jag inte ställer några diagnoser eller har som syfte att ersätta någon sjukvård. Ayurveda och min kunskap ska ses som ett komplement för att nå balans. Jag tar mig tid att lyssna och vara ett bollplank för att vi tillsammans ska komma fram till vad som behövs för just du ska nå balans och god hälsa.

Riktlinjer

  • Jag arbetar under tystnadsplikt.
  • Information som lämnas till mig kommer inte någon tredje part tillhanda.
  • Jag ställer inga diagnoser
  • Jag ger råd inom kost, näring, örter, kosttillskott, livsstilsåtgärder.
  • Jag tar mig tid att lyssna på din historia och besvär som du vill komma till rätta med så att vi tillsammans kan lägga upp en plan med åtgärder som är bra för just dig.
  • Dessa åtgärder ersätter aldrig läkemedelsförskrivning eller andra direktiv från annan expertis utan är ett komplement.
  • Min rådgivning är ett komplement till skolmedicin och ett bollplank till dig som klient. Jag tar mig tid att lyssna.
  • God hälsa är så mycket mer än medicinska punktinsatser.

Värdegrund:

Orsak

Livsgnistan är en viktig tillgång i all förändring. Alla är unika med unika behov vid olika tillfällen. Kroppen är ett mästerverk som påverkas av inre och yttre händelser.

Eget ansvar

Du blir vad du äter och hur du lever! Ohälsa och sjukdom härstammar oftast från matsmältning. Genom kunskap, insikt och stöttning har varje människa stor möjlighet att förändra sin livsstil och hälsa.

Långsiktighet

Förändring tar sin tid och ett långsiktigt perspektiv är förutsättning för god hälsa. Ayurveda är ingen quick-fix.
Balans är nyckeln till god hälsa som är en process som är präglad av osäkerhet och risktagande.
Sköter man om sin kropp mår själen bra och mår själen bra kan man sköta om sin kropp.

Ödmjukhet

Sökande efter fysisk och psykisk balans är ett livslångt arbete.
Kunskap är en färskvara och bör utvecklas löpande

Det jag har lärt mig hittills inom ayurveda är som att nudda vid evighetens visdom, som när en fågel flyger ner och fångar upp ett par droppar ur vattnet!

Välkommen att boka tid!
Jag har mottagning med hälsorådgivning/coach-samtal och ger ayurvedisk massage på Hälsokraft i Karlshamn.

Samverkar även med andra aktörer, kontakta mig så bestämmer vi något som passar dig.

Tel: 0454-316 60
Mobil: 0706-15 50 62
E-post: Annsofi.ingemansson@gmail.com

Adress:
Drottninggatan 73,
37438 Karlshamn
Karta »