Oljor

Eteriska oljor för kropp och sinne

I mina behandlingar och i yogan använder jag eteriska oljor från DoTerra. De har alla unika förmågor att påverka oss,
både i humör och i kroppen. Du hittar även oljorna i min butik.

Eteriska och essentiella oljor

Eteriska, eller essentiella, oljor kommer från aromatiska växter och kan lukta allt från ros och lavendel, till pepparmynta och kardemumma. Oljorna kommer från blad, bark, blommor, frön och rötter. Essensen hjälper växten, till exempel genom att skydda den mot parasiter.

För mig har eteriska oljor gjort en stor förändring i mitt liv. Jag använder dem dagligen för att påverka min sinnesstämning och uppnå olika fysiska tillstånd. I de flesta av mina behandlingar blandar och väljer jag noga olika eteriska oljor, som passar just dig och dina behov för stunden. Allt för att förhöja behandlingen och skapa en optimal balans för dig.

Om du vill lära dig mer om eteriska oljor är nyfiken att prova på anordnar jag sådana träffar. Välkommen att läsa mer om mina utbildningar och prova på-tillfällen.

Säkra och rena produkter från DoTerra

Jag använder mig av eteriska oljor från DoTerra. Deras exklusiva och effektiva oljor kommer från platser där växterna har vuxit i naturliga miljöer, vilket ger den bästa kemiska sammansättningen för den eteriska oljan.

Oljorna är garanterat 100 % rena och säkra för användning, även invärtes. Detta är en säkerhet för dig som går på behandling hos mig och de ger inga allergiska reaktioner.

Dessa oljor är testade med kvalitetsprotokoll från CPTG Certified Pure Tested Grade™.

Några eteriska oljor och deras egenskaper

  • Citrus – ger energi och skärper sinnet
  • Eukalyptus – uppiggande och motverkar förkylning
  • Kanel – värmande och upplyftande
  • Kardemumma – öppnar upp luftvägar
  • Lavendel – lugnande, passar bra på kvällen
  • Pepparmynta – öppnar upp luftvägar och bra för matsmältning

AROMATOUCH Teknik

Är en mjuk och behaglig behandling där man med lätta rörelser applicerar eteriska, terapeutiska oljor på rygg, axlar, nacke och fötter. Under massagen används åtta olika eteriska oljor i en specifik sekvens för att uppnå bästa möjliga effekt. Det är en enkel och effektiv behandling som kan tas emot av alla.

Behandlingen påverkar immunsystemet, minskar stress, lindrar inflammationer och stärker kroppens homeostas (balans). Den balanserar även det sympatiska och parasympatiska nervsystemet i kroppen. Om du känner dig stressad, har smärta, tycker att traditionell massage är för stark för dig eller lider av sömnproblem, rekommenderar jag varmt att du testar AromaTouch-behandlingen. Du kan välja att få Aromatouch-behandling för att förebygga ohälsa eller som en del
av din läkningsprocess. Eller som en skön stund för dig själv.

Olika faktorer som vi möter i vårt dagliga liv kan påverka vårt övergripande välbefinnande.

Vårt välmående påverkas av olika händelser i vardagen. Om du har ett barn med speciella behov som behöver hitta en avslappnings- och fokuseringsmetod, kan denna speciella teknik vara till hjälp. Kanske känner du någon som lider av demens och oro, då kan denna teknik vara till stor hjälp för att finna lugn eller återuppleva minnen med hjälp av doft.

ÄR DU INTRESSERAD AV BEHANDLINGAR MED ARŌMATOUCH®-TEKNIKEN?

Vill du lära dig hur du använder denna mycket enkla teknik är du välkommen att kontakta mig så får du information om när det är tillfälle för nästa ARōMATOUCH®-kurs. Upptäck fördelarna med ARōMATOUCH®-tekniken för välmående och avslappning.

Välkommen att KONTAKTA MIG för att få information om nästa tillfälle för ARōMATOUCH®-kursen.

Vad är Essentiella och Eteriska oljor?

Om du någonsin har känt doften av en ros så har du upplevt de aromatiska egenskaperna hos essentiella oljor. Dessa naturligt förekommande, flyktiga aromatiska föreningar finns i fröna, bark, stjälkar, rötter, blommor och andra delar av växterna.

De kan vara både milda och kraftfullt doftande. Essentiella oljor ger växter deras karakteristiska dofter, de skyddar växten mot hot från sin omgivning och bidrar till växtens pollinering. Förutom deras inbyggda fördelar för växterna och deras vackra doft har essentiella oljor länge använts för matberedning, skönhetsbehandling och hälsovårdspraxis.

Essentiella oljor kan användas för ett brett utbud till att balansera ett emotionellt och fysiskt välbefinnande.
De kan användas som enskilda essentiella oljor eller i komplexa oljeblandningar beroende på användarens behov. De är mycket koncentrerade, effektiva och väldigt potenta.

VARFÖR DOTERRAS OLJOR?

doTERRA Eteriska oljor

CPTG Kvalitetstestning

Renheten hos en essentiell olja är dess viktigaste egenskap. En essentiell olja som inte är ren betyder att du riskerar att få in bakterier, tungmetaller eller föroreningar på eller in i kroppen, vilket kan ge upphov till irritation, negativa effekter eller till och med sjukdom.
Utan en accepterad standard för essentiella oljors kvalitet skapade doTERRA sin egen testprocess, kallad CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®. CPTG-processen intygar att det inte finns några tillsatta fyllnadsmedel, syntetiska ingredienser eller skadliga föroreningar i deras essentiella oljor som skulle minska deras effektivitet. doTERRA går till och med ett steg längre och genomför ett batteri av olika tester för alla sina produkter och förpackningar för att säkerställa en lång och effektiv hållbarhetstid. Detta protokoll säkerställer styrka, renhet och konsistens i varje sats av essentiella oljor.

Doterra Essentialla oljor, APCR

APRC – Vad är det?

Experter uppskattar att 80% av kommersiellt tillgängliga ”rena” essentiella oljor är förfalskade på något sätt. Vårt uppdrag är att ge individer en tillförlitlig källa för att verifiera de essentiella oljornas renhet.

Vår expertpersonal som är internationellt kända för kvalité, kontroll och testning har årtionden av kombinerad erfarenhet för att verifiera essentiella oljors renhet. De har studerat och utvecklat en mängd olika metoder för att upptäcka förfalskade oljor genom användning av nya tekniker och har en toppmodern utrustning.

doTERRA använder sig av APRC för att testa alla sina essentiella oljor.

Källa till eteriska oljor

Co-Impact Sourcing

Förutom att leverera högsta kvalitet av essentiella oljor är doTERRA engagerad i att skapa en positiv skillnad för jordbrukare/odlare, skördare och destillerier som bidrar till doTERRAs oljeproduktion.

Med över 100 essentiella oljor i sin produktlinje så kommer doTERRAs oljor från över 40 olika länder, där över hälften av dem kan betraktas som utvecklingsländer. För att säkerställa att småskaliga jordbrukare/odlare och skördare i missgynnade områden behandlas etiskt har doTERRA infört ett initiativ som heter Co-Impact Sourcing.

Co-Impact Sourcing är ett initiativ som syftar till att utveckla långsiktiga, ömsesidiga fördelaktiga leverantörers partnerskap samtidigt som man skapar hållbara arbetstillfällen och ger tillförlitlig inkomst i underutvecklade områden. doTERRA är engagerad i den etiska behandlingen av sina leverantörer genom att tillhandahålla engångsbetalningar till rättvisa priser. Odlare och skördare uppmuntras att bilda kooperativ för att dela kollektiva fördelar och förhandlingsmakt samtidigt som kompetens och kapacitet förbättras.

Dessutom hjälper doTERRAs Healing Hands Foundation® stöd till utvecklingsprojekt i de länder där oljorna kommer från. Projekten omfattar skolor, hälsokliniker, förbättrad infrastruktur och rena vattensystem.

Healing Hands

doTERRAs Healing Hands Foundation syftar till att ge helande och hopp till världen, för liv fria från sjukdom och fattigdom och att i slutändan ge kraft till fattiga samhällen med de verktyg som behövs för att bli självförsörjande.

Hur doTERRAs välgörenhetsorganisation Healing Hands Foundation började.

Efter att ha upplevt den livs-berikande kraften hos essentiella oljor samarbetade en grupp hälso- och sjukvårdspersonal med ett gemensamt mål att skapa en ny standard för essentiella oljor som skulle påverka individer och samhällen runt om i världen. Våren 2008 blev deras vision en verklighet och grundade doTERRA, som betyder ”jordens gåva”. Sedan företagets början har högkvalitativa essentiella oljor levererats och distribueras av doTERRA och spridit sig över hela världen och förbättrat många liv.

Förutom att dela essentiella oljor med världen, strävar doTERRA efter att betjäna människor och samhällen med de resurser de har. Detta innebar ursprungligen att donera till välgörenhetsorganisationer, insamlingar och samhällsprojekt, men det växte och blev så småningom mycket mer. doTERRA Healing Hands Foundation skapades i juni 2012 som en officiell 501(c) (3) ideell organisation. Stiftelsen är ett av de sätt som doTERRA når ut och tjänar samhällen i nöd. De gör det genom att samarbeta med organisationer och doTERRA Wellness Advocates för att erbjuda hopp till miljoner människor runt om i världen. Genom stiftelsens ansträngningar är liv befriade från sjukdom och fattigdom och samhällen har fått tillgång till de verktyg som behövs för att bli självförsörjande.