Abdominal-terapi

I magtrakten sitter mycket av vårt välmående. Abdominal-terapi (även kallad Maya magmassage) är sprungen ur Mayaindianernas uråldriga hälsotekniker och har kombinerats med modern vetenskap. Det är en kraftfull behandling som hjälper kropp, sinne och själ att uppnå balans.

Abdominal-terapi är en helhetsbehandling som innefattar hälsosamtal, magmassage, healing och instruktioner för att du ska kunna fortsätta med behandlingen på egen hand. Målet är att återknyta dig till din egen medfödda visdom och helande förmåga. Magterapin återställer både kroppen och själens inställning till hälsa.

Massagen utförs på hela din buk, rygg, höfter och bäcken. Genom kärleksfull närvaro och mjuka händer optimerar massagen cirkulationen av alla system i din kropp: nervsystem, blodcirkulation, energi och lymfsystem samt det egna självläkande systemet.

För massagen väljer jag ut essentiella oljor som ytterligare förstärker effekten av behandlingen. Jag använder oljor från DoTerra som är 100 % rena.

Återställer kroppens egna självläkande system

Vagusnerven är kroppens största och kanske viktigaste nerv, som skickar signaler mellan hjärnan och kroppens livsviktiga organ. Den tar bland annat hand om stressreglering, matsmältning och mättnad, immunförsvar, hjärtfrekvens, andning, sömn och mycket mer.

I magmassagen stimuleras vagusnerven, vilket har många positiva effekter. Abdominal-terapi kan därför lindra problem med: stress, matsmältning, sömn, utmattning, menstruation, PMS, klimakteriet, fertilitet, prostata, erektion, trauma samt smärtor i rygg, mage och bäcken.

Så går behandlingen till

  • Först går vi igenom din personliga hälsoberättelse där du får berätta vad du vill ha hjälp med.
  • Jag utgör sedan magmassagen av diafragma, mage, matsmältningsorgan, rygg, höfter och bäcken och utför healing.
  • Du lär dig YAM, det vill säga hur du utför egenmassage i hemmet efter ditt besök. På så sätt blir resultatet det bäst på sikt. Din magmassage är en enkel övning som tar några minuter varje dag.
  • Vi sätter även upp en långsiktig behandlingsplan, där jag som terapeut finns som stöd för dig.

Sprungen ur mayakulturen

Under 80-talet var doktor Rosita Arvigo i Centralamerika lärling till den kända Maya-healern Don Elijio Panti, som då var 90 år. Med inspiration och uppmuntran tog doktor Arvigo fram en självmassage som idag kallas Abdominal Therapy. Det är en behandling med djupgående terapeutiska effekter där klienten får möjlighet att ta ansvar för sin egen hälsa.

Läs mer om behandlingen på Abdominal Therapy Collective

Abdominal-terapi
Första besöket: hälsosamtal, utbildning, helande behandling, instruktioner till YAM
egenmassage i hemmet 120 min 1 795:-
Uppföljning 4–6 v – viktigt för bästa resultat 60 min 975:-

Abdominal terapi

Väldigt skön abdominalmassage av fina Ann-sofi ! Jag var så mjuk och smidig i kroppen och särskilt runt mina höfter där jag har problem. Jättebra med självmassageprogrammet man får med sig. Rekommenderas!

– Walentina G

Abdominal terapi, magmassag av diafragma, mage, matsmältningsorgan, rygg, höfter och bäcken samt healing

Testade mag och bäcken behandling för min ländryggvärk. Ann-Sofi är väldigt trygg och inkännande och behandlingen var mjuk och superhärlig. Många spänningar jag haft vid bäcken/ländryggen släppte och jag kände mig mjukare i kroppen efter behandlingen. Uppskattar även att man fick övningar med sig hem som man enkelt kan göra själv.

Vill definitivt testa fler gånger.

– Melinda

Abdominal terapi, magmassag av diafragma, mage, matsmältningsorgan, rygg, höfter och bäcken samt healing

Både rummet, atmosfären, och själva behandlingen samt förstås Ann-Sofi själv var jättehärliga.

– Emma K